Nejlepší odpověď:
 Level 7 | Grilovat se toho dá spousta. Tak jen pro příklad:
Grilovaná vepřová krkovice:
Pro 4 osoby.
4 plátky vepř. krkovice
1 - 2 stroužky česneku
1/8l světlého piva
2 lžíce ostré hořčice
2 lžíce oleje
1 lžička mletého tymiánu
sůl, pepř.
hořčici smíchej s olejem, pivem, kořením a prolisovaným česnekem. na grilu ho pak potírej touto směsí. Výborná jsou k tomu grilovaná rajčata a čerstvý chléb, ale nepohrdne to ani bramborami a jinými přílohami. |
| Hebrey 29. května 2009, 21:48:30 Ohodnoť (0) (0) | |
|
|
Odpovědi (8), počet zhlédnutí 4375
 Level 6 | Pro začátek bych doporučil pokusné grilování nějeké vhodné uzeniny, klobásy nebo kvalitní kabanos. To proto, aby ses naučil regulovat rychlost hoření a nehrozilo zničení mnohem dražšího masa.Vhodné je při tom nacičit grilování příloh ( brambory). Po zvládnutí uzenin doporučuji maso (a to drůbeží nebo rybí) nemusí se dělat tak dlouho a moc se na něm nedá pokazit. Po tomto stupni bych přešel na vepřové maso a nakonec na hovězí, které si vyžaduje již zručnost a znalost, ale pokud to člověk umí tak u něj se dá dosáhnout té nejlepší chuti. Samotné recepty na marinády se dají najít všude základem je olej česnek grilovací koření ale také čertstvá zelenina. Každý si časem najde svou marinádu a své postupy. Při konzumaci nezapomínat na různé dresinky, hořčice či majonézy- ty v létě raději ne pro nebezpečí salmonely,
dostatek zeleniny v syrovém i grilovaném stavu a vhodné nápoje jak prodospělé ale i proděti. |
| mirek24 27. května 2009, 23:06:34 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 4 | maso marinádu pivo |
| brabli 27. května 2009, 14:28:35 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 6 | Já maso miluju, ale také miluju vegetariánské jídla. A tak doporučuju jednoduchou a lahonou věc dá se taky přidat jako příloha k masu z grilu, ale já si to dělám samotné :). Takže vezmeš cuketu. Hlavně né okurku! Márinadu, kterou si připravuješ k masu. Nejlíp nějakeou pikantní. Nakrájíš cuketu na kolečka cca 0,7-1cm široká. Ty pak pokladeš do mísy zaliješ dostatkem marinády. necháš cca 12hod uležet nejlépe do drihého dne, ale dá se taky ihned podle času. No a ty pak u griluješ hlavně aby se ti to nespalilo a moc nezvrklo, ale to už vychytáš po pár koleček. e to opravdu lahoda :)... |
| Houmr 27. května 2009, 12:30:06 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 2 | Tak masíčko pěkně naložené v pivu a koření ,to je pak hmmmm.... |
| krakatice 27. května 2009, 0:24:30 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 7 | na gril je nejjednodusi maso, nalozit do oleje a okorenit a potom ugrilovat. Taky je dobry grilvoat brambory nakrajene na platky. |
| qwertz 26. května 2009, 21:07:51 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 7 | mnoho receptů na grilování najdeš tady:
http://labuznik.com/search_result.php?query=grilov%C3%A1n%C3%AD&relation=AND&order=nazev%2BASC&in=all
brou chut |
| Gollumek.88 26. května 2009, 19:11:50 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
 Level 7 | http://www.grilovani.estranky.cz/
http://www.nagrilu.cz/recepty-grilovani/
stačí používat google a recept si určitě vybereš ;-)) |
| iHyik 26. května 2009, 18:45:33 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
|
Poslední tři otázky v kategorii
Recepty
recept na domácí šunku?(odeslaná do kategorie Recepty 15. března 2017, 14:06:30 | počet odpovědí: 1)
Jak zhubnout?(odeslaná do kategorie Recepty 20. října 2013, 1:45:11 | počet odpovědí: 2)
Potřeboval bych recepty,nebo tip, pro domácí konventomat.Ďekuji menhyr(odeslaná do kategorie Recepty 15. září 2012, 11:45:11 | počet odpovědí: 1)